Authorization for the use of cookies

  • English
  • Français
  • Italiano

Latest news

The new website of the restaurant "Al Tonno di Corsa" is on the web. Among the new features, we would like to underline our revised wine list, but also the new blog that will allow us to keep in...

1

Recent comments

User login

Newsletter

Mantieniti informato sulle ultime novità: iscriviti alla newsletter.

You are here

Home

The Curiosities

Tonno alla carlofortinaIn questa pagina trovate alcuni tra i piatti tipici della cucina tabarkina che fanno parte del menu del Tonno di Corsa.

La maggior parte dei piatti sono a base di pesce e ovviamente a farla da padrone è il tonno.

Da segnalare il cashcà, una variante del cous cous tunisino, a base di verdure fresche di stagione che i nostri avi hanno acquisito durante la loro permanenza a Tabarka, piccola isola della Tunisia dove vissero prima della colonizzazione dell'isola di San Pietro.

Un altra curiosità tipica della cucina locale è la bobba, una minestra a base di fave secche e verdure di stagione.
 

cassulli
Cassulli
Type of dish: First courses

Gnocchi shaped homemade pasta. The dressing of this dish is a tasty sauce with tuna, tomatoes, pesto and Parmesan cheese. 

Tags: Pasta
Tuna alla carlofortina
Tuna alla carlofortina
Type of dish: Main courses

At the first sight this dish looks like a braised meat dish. It is cooked in a casserole in a brown sauce with white wine and flavored with bay leaves and vinegar.

Tags: Tuna, Vinegar
Cascà
Cascà
Type of dish: First courses

The Casca is a variation of the tunisian couscous recipe. It actually consists of wheat bran properly prepared and steamed in the couscous specific pot. It is seasoned with fresh legumes and vegetables. 

Tags: Casca, Cous cous, Kuskus
Smoked tuna
Smoked tuna
Type of dish: Starters

Smoked tuna is prepared with the same part of the pulp from which the musciamme is obtained, this part is also called in our dialect "Bodano": in this case is the preservation process that makes the difference, as a matter of fact the tuna is smoked.

Tags: Bodano, Musciamme, Smoked
Bottarga
Bottarga
Type of dish: Starters

The "bottarga" is the tuna roe: after a period of salting and pressing, could be tasted in slices, with oil and raw tomatoes. 

Tags: Bottarga, Tuna, Tomato

Pages